Parro

Tools voor ouderbetrokkenheid – Parro

Wanneer de kinderen naar huis gaan besteden leerkrachten tijd aan voorbereiden, nakijken, vergaderingen en overleggen enzovoorts. Ook willen de meeste leerkrachten graag zorgen voor ouderbetrokkenheid. Er worden foto’s op USB sticks gezet, e-mails gestuurd, social media bijgewerkt, briefjes meegegeven enzovoorts. Ik (Judith) gebruik vanaf het begin van dit schooljaar echter een app die dit allemaal kan……..Parro.

Lees ook: Parro: communiceren met ouders

Wat is Parro

Parro is een gratis app die iedereen kan gebruiken omdat hij werkt op Android, iOS, Windows Phone en via een web-app op internet. Wanneer je werkt met Parnassys en als leerkracht inlogt met je Parnassys gegevens hoef je als leerkracht alleen nog maar de ouders uit te nodigen om Parro te gaan gebruiken door ouders een uitnodiging te sturen via de app. Parro stuurt ouders dan een e-mail met alle relevante informatie zodat zij de app ook kunnen installeren en gebruiken.

Lees ook: HOE JE MAKKELIJK, SNEL EN VEILIG FOTO’S KUNT DELEN MET OUDERS

Wat kan er allemaal met Parro

Leerkrachten kunnen foto’s delen. Omdat alleen ouders toegang hebben, kunnen mensen die niets met de groep te maken hebben deze foto’s niet zien. Ik gebruik deze mogelijkheid dan ook om verjaardagsfoto’s van kinderen en bijzondere momenten direct te delen. Ook neem ik tijdens de eerste dag van een nieuw thema foto’s en deel ik deze  zodat ouders direct weten dat er een nieuw thema is.

Berichten sturen

Wat ook kan is een op een berichten sturen naar ouders. Deze functie is te vergelijken met een medium als WhatsApp, maar hierbij krijgen ouders je telefoonnummer niet. Op deze manier kun je werk en privé gemakkelijk uit elkaar houden, aangezien alle een op een communicatie met ouders binnen deze app blijft. Ik krijg via deze mogelijkheid berichtjes van ouders wanneer hun kind niet mee mag doen met gym, wanneer er afspraken zijn bij artsen of specialisten, wanneer een kind ziek is of wanneer een ouder mij graag even persoonlijk wil spreken zodat we een afspraak kunnen maken.

Lees ook: DIGITAAL COMMUNICEREN MET OUDERS VIA SCHOUDERCOM

Binnen Parro kun je aangeven of ouders een gesprek met je kunnen starten, of ouders met elkaar een gesprek kunnen starten (handig voor je contactouder), en wanneer pushberichten binnen mogen komen (stiltemodus). De stiltemodus is ook voor ouders zichtbaar. Zelf heb ik ervoor gekozen dat ik alleen notificaties kan krijgen op mijn werkdagen en van 7.30 tot 17.30. Zo is werk en privé gescheiden.

Dezelfde communicatiemogelijkheden die je hebt binnen ouder-leerkracht kun je ook gebruiken tussen leerkracht/leerkracht.

Lees ook: OUDERBETROKKENHEID STIMULEREN. NOODZAKELIJK OF OVERBODIG?

Mijn ervaring

Ik werk nu ruim 16 weken met Parro en ben er enthousiast over. Het helpt om korte lijntjes te hebben met ouders. Ook hebben meerdere ouders uit mijn klas aangegeven dat ze het een mooi systeem vinden. Zelf vind ik het ook fijn dat ouders minder briefjes hoeven mee te geven (die dan weer vergeten worden om te geven aan de leerkracht).

Naast het gratis systeem is er ook een +organiseren module. Deze versie is betaald en biedt naast communicatie mogelijkheden ook het plannen van activiteiten (met vrijwilligers!), een agenda, ondersteuning van office 365, bijlagen die langer worden bewaard en online-support. Meer informatie hierover is te vinden op www.parro.com.

Hoe probeer jij de ouderbetrokkenheid te vergroten?